henrik.centerpartiet.net

Gå gärna in på min nya kompletta hemsida med denna blogg speglad: http://henrik.centerpartiet.net/

tisdag 22 december 2009

TITANIX tog Silver!

Titanix, Valdemarsviks just nu starkaste varumärke, lyckades i lördags ta silvermedaljen i årets upplaga av dansbandskampen. Bra jobbat Titanix. Jag är oerhört imponerad av er utstrålning och skicklighet att spela bra även i direktsänd TV. Det sägs att man aldrig kan bli profet i sin egen hembygd. Det gäller inte Titanix. De är visserligen inga profeter, men det är trots allt många som blivit frälsta i Valdemarsviks eget, nu nationellt erkända, dansband. Jag hoppas få se mer av Titanix i TV framöver, kanske med en glittrande schlagerhit i melodifestivalen om halvannat år.

 

Grattis Titanix!

Vi ses på Kvarnviks festplats den 7 augusti 2010!

(Om inte förr.)

 

onsdag 16 december 2009

Snöyra i Tjockhult

Jag har just uppmätt det ackumulerade snödjupet utanför hotellet
till 30 cm och fortfarande yr snön ner. Det finns risk för att jag
får pulsa till kursen imorgon. Jag försöker lära mig ett
flödessimuleringsprogram, Solid Works Flow Simulation under en
tvådagarskurs förlagt till MP Engineerings lokaler i närheten av
Fryshuset. Jag räknar med att ha stor nytta av programmet i mitt yrke
både för att förbättra kapaciteten vid nyutveckling, men även för
att hjälpa kunder att få optimal placering av enheter ur vårt
befintliga produktprogram. Dessutom går det att göra riktigt
illustrativa och talande visualiseringar för marknadsföring.
Jag borde dock ha tagit med mig sparkstötting och Graningestövlar.
På tal om spark så har min lillebror en fantastisk motoriserad
sparkstötting som går i 40 knutar! Det hade varit nåt att fara
igenom trängselskattestationerna med imöra.

måndag 14 december 2009

Grisdoublé

Igår söndag lyckades jag nedlägga tvenne vildsvin och därmed reducera den alltför snabbt växande stammen med någon promille. ; )

Ebbe och Göran agerade hundar och gick igenom en såte till vilken snön visade nattfärska grisspår. Ganska snabbt stötte Göran upp gris och inom kort rapporterade Börje att en liten sugga med NIO kultingar passerade honom alltför snabbt och på långt håll. Ungefär samtidigt som drevet var igenom hela såten , kom det fram tre grisar på gärdet och joggade fram emot mig innan de vek av åt sidan. Jag lyckades nedlägga två av dem, medan den tredje och största fick löpa vidare med hälsan i behåll. Fler klimatsmart närproducerade och naturbetade middagar i Sverkersholm framöver alltså.

 

fredag 11 december 2009

CM-debatt - mina kommentarer

Den debatt med hätsk ton som pågår i NT kan inte ta bort det faktum att:

a)      Trots samma marknadsföring som alla andra gymnasieskolor saknas elever. Många verkar tro att skolans personal suttit på ändan och inte marknadsfört skolan, vilket är fel. Skolan har deltagit på samma mässor, i samma gymnasiekataloger och gjort likadana utskick som alla andra gymnasieskolor. Förutom detta har majoritetspolitiker, till skillnad från oppositionspolitiker, på sin fritid kämpat för att marknadsföra och bevara skolan medan det fanns hopp om fortsättning. Trots alla åtgärder vill inte eleverna gå på linjerna.

b)      Liona efter mötet om varför linjerna flyttas till Linköping ville gå på krogen och ”fira”, medan föräldrar som blivit inbillade att mötet handlade om att bevara linjerna i Valdemarsvik var besvikna över att det visat sig vara ett politiskt debattmöte. I Lionas debattinlägg skriver hon att det var i egenskap av privatperson som hon debatterade på mötet. De besvikna föräldrarna vittnar dock om att Liona såg det som en seger att ihop med övriga oppositionspolitiker få kasta dynga på majoritetspolitikerna.

c)       Även oppositionspolitikerna har följt skolans utveckling och oroats över dess ekonomiska mångmiljonförluster genom åren men inte vidtagit några som helst åtgärder eller kommit med några förslag förrän det var försent.

 

Jag vet inte om det är för att jag är yngst i Kommunfullmäktige och Barn- och utbildningsutskottet och därmed politiskt oerfaren som jag inte kan förstå varför någon som lägger många timmar av sin fritid, och en halvdag i månaden på kommunkontoret ska behöva ta så mycket skit för att han försöker ta ansvar för kommuninvånarnas gemensamt ihopstretade penningar, och täta de värsta hålen i pengapungen, men en sak är säker: Det lär inte bli lättare att hitta folk att engagera sig politiskt!

 

Det positiva med hela historien är dock att det visar att det finns engagemang och kämpaglöd bland kommuninvånarna, det gäller bara att komma på ett sätt att få fram denna energi på ett tidigt stadium då det ännu är verksamt. Detta är dock en svår nöt att knäcka, det är nämligen inte första gången det kommer idéer och engagemang alldeles för sent: Trots tidiga helt öppna rådslags- och uppstartsmöten kring Valdemarsviksprojektet kom inte kritik från en sån bjässe som Naturskyddsföreningen förrän flera år senare när åtgärderna ska dra igång. Trots enorma anslag på Sparbanksväggen i somras och upprepade tidningsartiklar som alla efterlyste förslag på förändringar av Valdemarsviks hamnområde och förslag på kommunvision så är det allmänna engagemanget och förslagen fåtaliga.

 

Jag är trots allt övertygad om att med hjälp av varje kommuninvånares och sommarboendes genuina engagemang och framåtanda kan Valdemarsviks kommun bli en mycket attraktiv region för att bo, besöka och verka i.