henrik.centerpartiet.net

Gå gärna in på min nya kompletta hemsida med denna blogg speglad: http://henrik.centerpartiet.net/

onsdag 25 augusti 2010

GRÖN tillväxt - i HELA landet!

Jag fick ikväll ett samtal från en god vän och väljare. Det lät ungefär så här:

- ”Jag ger upp, den här gången blir det helt klart borgerligt även för min del.”

- ”Ja, de rödgröna är inte imponerande, en röst på dem är en röst på en oviss framtid”

- ”Ja det med, och så det här att de tar bort RUT (avdragsmöjligheten för hushållsnära tjänster). Allt som skapar jobb ska man väl slå vakt om! Och så nu det här diskriminerande om bilarna. Varför i hela friden ska barnfamiljer diskrimineras?

 

Det han menade var miljöpartiets naiva förslag om att den som köper en stor bil ska betala en straffskatt som ska gå till den som köper en liten bil. Min vän har en stor familj och har därför en stor bil med 7 säten. Det är miljömässigt betydligt bättre att hela familjen åker i en bil än att de delar upp sig och åker flera mindre bilar.

 

- ”Bränsleförbrukningen per person i vår bil är riktigt låg!”

 

Han gillade dock Centerpartiets Supermiljöbilspremie som just klubbats igenom i hela alliansen.

Den här stora premien på  40 000kr ska gå till de riktigt teknikintensiva bilarna, som släpper ut mindre än 50g CO2/km. Det ska alltså göra det möjligt till inköp av de bilar som ligger i fronten i utvecklingen och ännu inte massproduceras, utan naturligtvis är riktigt dyra. Detta kommer att skapa en efterfrågan som leder till massproduktion och lägre priser!

 

Jag gissar att detta först och främst kommer att utnyttjas till leasingbilar och företagsbilar, men även till småfamiljer och som ”andrabil” eller ”pendlarbil” kan man tänka sig en riktigt liten och bränslesnål bil. Men huvudsaken är att reformen inte drabbar och diskriminerar barnfamiljer. Med centerns gröna politik ska inte landsorternas barnfamiljer behöva bekosta urbana singlars och 40-talisters småbilar…  

 

Naturligtvis kom vi in på kontrasten till Miljöpartiets andra bilförslag om att lägga skattepengar på att etanolkonvertera gamla bilar. Konserverande av en redan gammal bilpark (spritkonverterad orange folkvagnsbuss utan bälten från -73?), istället för att stimulera världsräddande teknikutveckling alltså.

 

Han var inte imponerad av S, V och Mp. Han var exponerad. (På den ännu inte helt vedertagna skalan imponerad – ponerad – exponerad)

 

Skriv på landsbygdsuppropet för en GRÖN tillväxt - i HELA landet!      www.landsbygdsuppropet.se

Och rösta på Centerpartiet, alliansens gröna röst

tisdag 24 augusti 2010

Kör hårt CUF!

Förra veckan hade jag besök av Valdemarsviks mycket aktiva och expanderande CUF-avdelning på min paintball-bana. Det är nu 24-26 CUF-medlemmar i Valdemarsvikskretsen. Vårt ungdomsförbund har alltså fler medlemmar än vissa lokala moderpartier har!

 

Det är roligt att se att de dessutom är så aktiva och utan att dra sig går ut och skapar uppmärksamhet kring arbetsförmedlingens reträtt i landsbygdskommuner och kommer med ambitiösa förslag till effektivare förmedling.

 

Jag hoppas ni läste gårdagens utmärkta insändare från vårt kommunalråd Anders Carlsson, C, tillika styrelseordförande i kommunen. Det var ett svar på Socialdemokraternas reaktion på att Centerns ungdomsförbund kommer med egna förslag istället för att, med mössan i hand, gömma sig bakom moderpartiet.  Se artikeln här: http://www.nt.se/valdemarsvik/artikel.aspx?articleid=6201075

 

Jag tycker liksom Anders att det är ungdomsförbundens uppgift att gå ut och slå på stora trumman för att försöka driva på utvecklingen i önskad riktning. Och centerns moderparti tackar för hjälpen av CUF att få uppmärksamhet på den stora ungdomsarbetslösheten i Sverige, som till dels beror av LAS i dess nuvarande form.

 

Nära 20 CUF-ungdomar var alltså hos mig en eftermiddag i förra veckan och spelade paintball på ett par av mina skogsbanor. Driftigt gäng det där. De kom ut dagen innan och bad mig visa hur det skulle gå till så de kunde sköta sig själva för att låta mig få tid för mina flickor. Skötsamt och pålitligt gäng också! Grejorna återlämnades i prima skick! Tack CUF - och välkomna åter!

 

Min bäbis mår bra. Och är ovanligt söt, enligt CUF-arna.

 

För centerpolitik på riksplanet hänvisar jag till den utmärkta webplatsen: www.centerpartiet.se/

 

För centerpolitik lokalt vill jag gärna att ni går in och läser vårt partiprogram på www.valdemarsvik.centerpartiet.net klicka på länken Valprogram, uppe till höger. Det finns även länk till vår fullmäktigelista.

 

Sen vill jag passa på och bemöta ett felaktigt missnöjesrykte jag hört:

- Den framtida sopsorteringsstation som ska ersätta Toverumstippen är naturligtvis INTE planerad att ligga som något avskräckande ”skyltfönster” vid Trafikplats Valdemarsvik, vid E22, utan mycket längre ner mot centralorten på någon av kommunens industritomter i närheten av slakteriet.

 

måndag 16 augusti 2010

Jubel och fröjd - jag har fått en unge!

En äkta dotter! Den tredje! Vi har specialiserat oss på flickor. Och eftersom jag vill se mig snarare som gentleman än feminist så kan jag ta att det inte är fullt jämställt i hemmet, utan lite extra förspänt för kjoltygen. ; )

 

Värkarna började på natten till lördagen så jag fick sno mig lite när jag körde in till Bauhaus med en lånad släpkärra och köpte en lekstuga i byggsats. Men vilken otroligt hjälpsam personal de har på Bauhaus! Det trodde jag faktiskt inte. Möjligen att det hjälpte till att jag, i närvaro av trenne personal, råkade nämna att frun hade börjat få värkar… Hur som helst så fick jag hem byggsatsen och fick den avlastad av hjälpsam svärfar och svåger långt innan det var dags att åka in till förlossningen. Vi åkte när barnen skulle läggas och var inne ca 20:30. 1h45min senare var hon född.

 

Hon heter Majken Lindgren och är helt sagolik. Hon är 52cm lång och väger 3585g och har god aptit som sin far och sina systrar.

 

Idag har jag och de stolta systrarna varit och hämtat hem Majken och Madelene. Det är riktigt skönt att ha dem hemma så snabbt!

 

Nu ska jag gå och gosa med min bäbis!

 

Blir du inte sugen? Det skulle inte skada med fler barn i kommunen, länet och landet! Sätt igång och producera. Och då är det inte menat som en uppmuntring till okristligt okynnesövande utan riktiga försök att sätta till världen flera äkta döttrar. Lycka till!

 

torsdag 12 augusti 2010

lokalt valprogram

Roligt att se att den här veckans lokala nyheter i NT domineras av Centerpartiets aktiviteter. Dels besöket av riksdagsman Johan Linander som visar sitt stöd för Centerpartiets ambitiösa försök till att bevara en fullvärdig polisstation på orten. Men även om aktionen av Centerns UngdomsFörbund som visar sitt missnöje över Arbetsförmedlingens nedrustning på landsbygden och även uppmärksammar sitt förslag på effektivare sätt att få fler i sysselsättning.

 

(För den som undrar så kan jag förresten berätta att jag ännu inte fått någon bäbis. Men snart är det dags!!! Jag har ett ganska rejält pirr i magen inför det som ni förstår.)

 

Du vet väl om att du kan se hur stor extra ”löneförhöjning” du fått tack vare alliansens fyra år vid makten på www.jobbskatteavdrag.se .

Har du råd att avstå från detta?

 

Jag har just publicerat centerpartiets lokala partiprogram på vår hemsida: www.valdemarsvik.centerpartiet.net/valprogram

Vi tog programmet redan på årsmötet men har tidigare bara publicerat delar av programmet. Jag hoppas att du tar dig tid och tittar igenom vårt gedigna och ambitiösa program och gärna kommer med kommentarer och fler förslag ( henrik.lindgren@centerpartiet.se ) .

 

Jag läser med glädje att miljöpartiets Bror-Tommy Sturk anser att ”Anders Carlsson (C) är en mycket bra kommunstyrelseordförande och har snabbt vuxit in i sin roll som kommunalråd...”/ http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5498630&entry=6197714

 

(Nu ett litet tips till andra bloggare: Vid citat eller kommentarer kring andra blogginlägg/artiklar eller dylikt, lägg in en länk till källan, så läsarna kan se vad personen egentligen skriver. Se ovan.)

 

Tack för er uppmärksamhet.

Håll tummarne!