henrik.centerpartiet.net

Gå gärna in på min nya kompletta hemsida med denna blogg speglad: http://henrik.centerpartiet.net/

fredag 10 september 2010

Ingen polisstation mellan Söderköping och Västervik

Så står det då klart att det verkligen blir som jag och länets övriga centerpartister begripit länge. Kvar av polisstationen i Valdemarsvik blir bara skylten. För att citera närpolischefen (http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6260111) :

”… en polisskylt kommer också i fortsättningen att finnas i Valdemarsvik …”

 

Det är beklämmande att det bara var Centerpartiet som röstade emot nedläggningen.

 

Kommunens två lierade oppositionspartier gjorde ju till en början ett bra jobb och samlade ihop hela 4000 namnunderskrifter för att slippa genomföra den här förödande försämringen. Men sossarna på länsnivå lyssnade inte. De röstade ändå ihop med övriga majoritetspartier för en nedläggning.

 

Direkt efter att Socialdemokraternas 4 representanter i polisstyrelsen röstat JA till nedläggningen så gick de ut i media och slog sig för bröstet och försökte lura i folk att de räddat polisstationen. Mycket märkligt tyckte jag och övriga centerpartister. Enda skillnaden var att de hade skriftligt på att skylten skulle vara kvar över lokalerna under lokalernas uppsägningstid.

 

Nog med bakåtblickande och kritik. Jag hoppas bara att några av läsarna inser att det är vissa nyanser av hur förtroendeingivande de olika partiernas företrädare är:

 

Centerpartiet är som sagt det enda parti som röstade emot.

Övriga borgerliga partier lyckades inte förmå sina representanter till det.

Socialdemokraterna inte bara röstade för nedläggning, de försökte plocka orättfärdiga politiska poäng av det hela vilket jag tycker är riktigt illa. Namninsamlingen var bra. Röstningen förödande. Och lurendrejeriet och det politiska spelet osmakligt.

 

Nu ökar utryckningstiderna till det dubbla för ytterområdena. Det blir väldigt långt mellan polisstationerna i Söderköping och Västervik.

 

Nu vet du vilket parti du ska rösta på om du vill ha politiker som du kan lita på.

Och vilket parti som emotsätter sig en nedrustning av landsbygden.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar