henrik.centerpartiet.net

Gå gärna in på min nya kompletta hemsida med denna blogg speglad: http://henrik.centerpartiet.net/

onsdag 25 augusti 2010

GRÖN tillväxt - i HELA landet!

Jag fick ikväll ett samtal från en god vän och väljare. Det lät ungefär så här:

- ”Jag ger upp, den här gången blir det helt klart borgerligt även för min del.”

- ”Ja, de rödgröna är inte imponerande, en röst på dem är en röst på en oviss framtid”

- ”Ja det med, och så det här att de tar bort RUT (avdragsmöjligheten för hushållsnära tjänster). Allt som skapar jobb ska man väl slå vakt om! Och så nu det här diskriminerande om bilarna. Varför i hela friden ska barnfamiljer diskrimineras?

 

Det han menade var miljöpartiets naiva förslag om att den som köper en stor bil ska betala en straffskatt som ska gå till den som köper en liten bil. Min vän har en stor familj och har därför en stor bil med 7 säten. Det är miljömässigt betydligt bättre att hela familjen åker i en bil än att de delar upp sig och åker flera mindre bilar.

 

- ”Bränsleförbrukningen per person i vår bil är riktigt låg!”

 

Han gillade dock Centerpartiets Supermiljöbilspremie som just klubbats igenom i hela alliansen.

Den här stora premien på  40 000kr ska gå till de riktigt teknikintensiva bilarna, som släpper ut mindre än 50g CO2/km. Det ska alltså göra det möjligt till inköp av de bilar som ligger i fronten i utvecklingen och ännu inte massproduceras, utan naturligtvis är riktigt dyra. Detta kommer att skapa en efterfrågan som leder till massproduktion och lägre priser!

 

Jag gissar att detta först och främst kommer att utnyttjas till leasingbilar och företagsbilar, men även till småfamiljer och som ”andrabil” eller ”pendlarbil” kan man tänka sig en riktigt liten och bränslesnål bil. Men huvudsaken är att reformen inte drabbar och diskriminerar barnfamiljer. Med centerns gröna politik ska inte landsorternas barnfamiljer behöva bekosta urbana singlars och 40-talisters småbilar…  

 

Naturligtvis kom vi in på kontrasten till Miljöpartiets andra bilförslag om att lägga skattepengar på att etanolkonvertera gamla bilar. Konserverande av en redan gammal bilpark (spritkonverterad orange folkvagnsbuss utan bälten från -73?), istället för att stimulera världsräddande teknikutveckling alltså.

 

Han var inte imponerad av S, V och Mp. Han var exponerad. (På den ännu inte helt vedertagna skalan imponerad – ponerad – exponerad)

 

Skriv på landsbygdsuppropet för en GRÖN tillväxt - i HELA landet!      www.landsbygdsuppropet.se

Och rösta på Centerpartiet, alliansens gröna röst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar