henrik.centerpartiet.net

Gå gärna in på min nya kompletta hemsida med denna blogg speglad: http://henrik.centerpartiet.net/

tisdag 9 juni 2009

Lastgammal lärare vägrar gå i pension och släppa in yngre

Nu får det väl för farao vara nog med dumheterna kring LAS! Skrota skiten eller gör om från grunden.

Nu har en 67-årig lärare anmält arbetsgivaren till diskrimineringsombudsmannen för att LAS upphör att gälla vid 67 års ålder och han därför inte har en immunitetsamulett i Robinsson-stil mot uppsägning. Arbetsgivaren har nu möjlighet att göra ett val om det blir fråga om personalnedskärningar och då riskerar han att bli uppsagd till förmån för en piggare och mer kompetent yngre förmåga.

Det är inte att LAS upphör att gälla vid 67 års ålder som är diskriminerande, det är att LAS överhuvudtaget finns som är diskriminerande. Lagen hindrar ungdomar att komma in på arbetsmarknaden och bromsar rörligheten på arbetsmarknaden.

1. När det är dåliga tider som nu och företag ser över antalet anställda så är det de unga som åker ut först! Detta är LAS.
2. Vid goda tider kan vara läge att se sig om efter ett nytt arbete om man inte trivs på sin nuvarande arbetsplats. Men då är det många som inte vågar byta för de vet att de då hamnar längst ner på anställningslistan och åker ut först även om de är mest kompetenta. Detta är LAS.
3. När SVT och andra populära arbetsplatser har haft en timanställd i ett visst antal månader så måste de erbjuda anställning till personen. För att arbetsgivaren ska slippa detta så blir personen ”ut-LAS:ad” strax före och är i princip portad sen. Detta är LAS.

Se klipp från centerstämman om varför LAS är diskriminerande för UNGA.
http://www.youtube.com/watch?v=rC-xOzusnKE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar