henrik.centerpartiet.net

Gå gärna in på min nya kompletta hemsida med denna blogg speglad: http://henrik.centerpartiet.net/

tisdag 16 juni 2009

riktiga busskort

Igår tog vi ett riktigt roligt beslut på Barn- och utbildningsutskottet rörande busskort till skolelever!

Busskortsberättigade elever i årskurs 7-9 på Vammarskolan kommer under nästa läsår att få ett riktigt busskort som gäller dygnet runt, året runt. Även sommarlovet! Kortet är ett närområdeskort, dvs det gäller inom kommunen. Det betyder att t ex Ringarumsungdomar även efter kl 19 kan ta sig till och från ungdomsverksamheten på Garveriet i Valdemarsvik. En klar förbättring mot det här läsåret. Anledningen till att vi kan ta det här beslutet i dessa tuffa besparingstider är att det kortet otroligt nog är billigare än det såkallade skolkortet.

Alla gymnasieelever mantalsskrivna i Valdemarsviks kommun, som inte får inackorderingstillägg, kommer få ett riktigt busskort som gäller dygnet runt, året runt och i hela länet. Kortet är inte heller personligt. Detta bekostas av besparingen ovan.

Det var nära, mina vänner, att det togs ett beslut på rutin, att alla skulle ha ”skolkort”. Mycket tack vare en alert och snabbt kalkylerande centerpartist på vice ordförande-posten så fick vi nu utan extra kostnad betydligt bättre villkor för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar