henrik.centerpartiet.net

Gå gärna in på min nya kompletta hemsida med denna blogg speglad: http://henrik.centerpartiet.net/

tisdag 18 maj 2010

70 drömstugor till Valdemarsvik!

DRÖMSTUGAN

 

Igår kväll var det äntligen dags för det i NT flera gånger utannonserade informationsmötet om utvecklingen av Grännäsområdet!

 

Talare var ingen mindre än Pigge Werkelin, Gotlands starka serieentreprenör med god hjälp av kommunstyrelsens orförande, kommunalråd Anders Carlssson (C) och Micke Karlsson som på ett utmärkt sätt utvecklat Eköns camping och nu vill ta sig an Grännäs.

 

Konceptet som presenterades var Drömstugan, www.dromstugan.se , än så länge finns dock mest info på www.strandochfjallbyar.se .

 

Det företag som Pigge är en del i är på gång och bygger upp högklassiga stugbyar av bostadsrättstyp på ca 15 platser runt om i landet. Det finns redan kontrakt på 8-9 anläggningar. Några är redan i full drift sedan fler år. På dessa anläggningar kan personer med normala inkomster ha råd att köpa en modern stuga på fantastiska lägen. Pigge såg en enorm potential i det havsviksnära läget på Grännäs, med den vidunderliga utsikten ut över viken och med den fina badstranden helt nära.

 

Med ”Drömstugan” skulle vi i ett slag få till en rejäl reception, en kvalitetsrestaurang och dessutom ett poolområde, öppet för alla

 

Tänk om man även kunde få till några stugor som tjänar som seniorboende i anslutning till satsningen!

 

Mer info på:

 

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/valdemarsvik_kommun/pressrelease/view/pigge-werkelin-beraettar-om-droemstugan-409647

http://www.strandochfjallbyar.se/

http://www.dromstugan.se/

 

Planlösa sossar

Läste och häpnade av den svavelosande debattartikeln i gårdagens NT, där socialdemokrater avlossade en massa kritik mot den styrande borgerliga alliansen men inte kom med ett enda eget förslag. De anklagade bland annat  de borgerliga för att inte lyssna på oppositionen och kritiserade att Vammarhöjden lagts ut på entreprenad. Fler än jag minns väl att Lars Beckman själv, Socialdemokraternas man i kommunledningen, på ett kommunstyrelsemöte för halvannat år sedan la förslag på att lägga ut verksamhet på entreprenad. Inom en månad var han även uppe i talarstolen på Kommunfullmäktige och upprepade sitt förslag men la till entreprenad, eller intraprenad. Den styrande borgerliga alliansen med Centerpartiet som klart största parti har alltså inte bara lyssnat utan även verkställt Socialdemokraternas förslag.

 

Polis

Vad gäller min kamp för att behålla polisstationen så verkar övriga partiers företrädare inte kunna få besked om hur deras representanter på länsnivå ställer sig. Jag kommer att redovisa röstresultatet efter beslutet tagits. Förhoppningsvis blir det 11-0 till fördel för polisstationen i Valdemarsvik. Så borde det ju vara, politikerna på länsnivå ska ju representera hela länet och inte bara storstäderna. Och en triumf på handen är ju alla namnunderskrifter på initiativ från röststarka Socialdemokraterna och näst röststarkast är Moderaterna som saluför sig med följande:

 

Ökad trygghet med fler poliser
Nu genomförs en rekordstor satsning på fler poliser, som ett resultat av regeringens politik. År 2010 ska vi ha 20 000 poliser, nära 3 000 fler poliser än vid valet 2006. Det kommer att märkas i hela landet. Fler poliser ska dessutom vara på plats där brott begås. Fler poliser i människors vardag gör att brott bättre kan förebyggas och tryggheten ökar. Brott kommer alltid begås, nu har polisen bättre förutsättningar att vara på rätt plats vid rätt tid.

 

Det ska alltså märkas i hela landet. Fler poliser, inte färre. Inte nedlagda polisstationer. Bättre förutsättningar att vara vid rätt plats vid rätt tid – inte tvärtom.

 

Jag är i full förvissning om att våra folkvalda länspolitiker kommer att rösta för en bevarad polisstation i Valdemarsvik!

 

Och jag kommer att jobba för att vi får till en satsning av Pigge Werkelin i kommunen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar